ÚSB na Facebooku:

22 októbra 2012

Ako pre-postovať svoje články na ÚSB stránku

Milí naši blogeri,

keďže pre väčšinu z vás môžu byť funkcie tejto "kumulatívnej" stránky novinkou, mám pre vás jednu pomôcku, ako si pridávať svoje články na hlavnú stránku.



Ako vidíte, na ľavej strane je ako "služba prvého kontaktu" pre fanúšikov Únie a jej blogerov spravený zoznam feedov všetkých členských blogov. Feed je dôležitý, pretože bez toho, aby ste vyvíjali akúkoľvek námahu, dáva do pozornosti všetko nové na vašich blogoch.
Avšak feed je iba klikateľný zoznam, ponúka názvy, ale povedzme že chcete niektorý svoj článok zviditeľniť lepšie ;-)

Feed pracuje za vás, ale ak chcete, môžete pracovať aj vy sami.

Zverejniť svoj článok na hlavnej stránke je strašne jednoduché.

Pripravila som pre vás praktický návod.
Stačí ísť na svoj blog. Vyberiem si článok, ktorý chcem takzvane "prepostnúť" a vidím pod ním známy funkčný doplnok s logami služieb - Gmail, Blogger, Twitter, Facebook a Google+.
Kliknem na B ako Blogger, otvorí sa mi okno, v ktorom uvidím vybratý článok a voľbu iných (mojich) blogov, ktoré spravujem a na ktorých ho môžem zverejniť. V tomto prípade ÚSB.
Hodím očkom, či je všetko správne... a stlačím publish :-) Hotovo.

Takto to vyzerá v praxi, všimnite si tri ružové šípky: tlačidlo "bloguj", cieľový blog a publish.



Výsledok tohto prvého pokusu môžete vidieť na hlavnej stránke :-)

Každý člen bude zároveň administrátorom blogu a bude mať k tejto službe prístup.

V tomto stručnom okne si nemôžete zmeniť napr. labels, čiže rubriky, do ktorých článok zaradíte. Ale ak máte čas, môžete následne vo svojom Blogger adminovi vybrať editáciu tohto postu a rubriky si priradiť.
Ja som napr. priradila rubriky recenzie a Riddick.

Každý článoček tohto typu promovaný na tejto stránke môže byť označený ako recenzia a k tomu menom blogera, ktorý je jeho autorom (takisto môžete prepostnúť aj články kamarátov a označiť ich za nich).

Jednoducho povedané, prepostovať a promovať nemusíte iba seba :-) Ako sa vám ráči.

Verím, že sa vám táto službička bude páčiť a budete ju hojne využívať - nemusíte na každý svoj článok, ale povedzme na tie dôležitejšie alebo jednoducho tie, ktoré chcete promovať aj na tejto stránke.

Rubriky

Anndy (3) Catty (1) Domčo (1) info (2) Judit (3) Lia (1) Luce (2) Munkiki (3) pomoc (1) Princezná (2) prudent.wolf (5) recenzie (17) Riddick (5) Stormy (1) súťaže (3) Triss (1)